PERPETUUM MOBILE

REISMENU UIT LUILETTERLAND

Wat reis ik graag zo culinair

langs dis van een Bourgondiër

of gastronomisch eetfestijn!

Op grootmoeders manier, à la Grand-Mère;

de spraakkunst van een witte magiër

speelt tovenaar met spijs en wijn.

 

Een bitterzoet aperitiefje

- campari orange –

met een koekje en een rietje

'on boit et on mange'

en luisteren verstrooid… een liedje!

 

Entree van zalm in groen gedecoreerd,

met likje citrusvrucht en kwart tomaat,

voor mij fumé of neen… gemarineerd,

en glaasje chablis als frisse toemaat

op z'n Noors of Schots geapprecieerd.

 

Een keukensymfonie met hoofdmotief:

schilderij van smaak en vele geuren,

zo Belgisch-Vlaams en lekker primitief,

uit smout- en stoofpot en kleuren

goudgeel bij met friet in roodkoperen gerief.

 

Als laatste streling van de zinnen

komt een tipje Zwarte Woud uit Wenen

en kopjes vol aroma uit het zuiden.

Digestief bevloeid vanbinnen

met Frans of Engels nat, met lome benen

droom ik weg in gezellige geluiden.

nov '01